ΕΚΛΟΓΕΣ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 9-12-2009

ΨΗΦΙΣΑΝ: 476

ΕΓΚΥΡΑ: 453

ΑΚΥΡΑ: 10

ΛΕΥΚΑ: 13

ΨΗΦΟΙ 2009

%
2009

ΕΔΡΕΣ Δ.Σ.

ΨΗΦΟΙ 2008

%

2008

%

2007

ΔΑΚΕ

172

37,97%

3

197

40,70%

38,50%

ΑΣΚ

149

32,89%

2

162

33,47%

31,40%

ΠΑΣΚ

101

22,30%

2

103

21,29%

23,60%

ΕΣΑΚ

31

6,84%

0

22

4,54%

6,50%

Εκλέγονται για το Δ.Σ.

Ρήγας Νίκος, Σκληρός Φώτης, Καλογερής Δημήτριος (ΔΑΚΕ)

Γιαννούλου Νατάσα, Καρακώστας Κώστας (ΑΣΚ)

Κρήτας Όθων, Ξουργιάς Σπύρος (ΠΑΣΚ)

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών


Συνάντηση με την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου που βρίσκεται στο Μεσολόγγι με αφορμή τη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας είχε το προεδρείο της Α' Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τα προεδρεία της Β' Ε.Λ.Μ.Ε.και των Συλλόγων Δασκάλων. Στη συνάντηση τέθηκαν στην υπουργό τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων του νομού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή), το Ε.Π.Α.Λ. Ναυπάκτου και το Γυμνάσιο Θέρμου. Στην αρχή της συνάντησης αντιπροσωπεία της μαθητικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου παρέδωσε στην υπουργό επιστολή των μαθητών.
Πριν τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι μαθητές διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.
Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο Ναυπάκτου όπου ακούστηκε το σύνθημα “Παπαθανάση δώσε λεφτά για τα σχολεία και όχι για βεγγαλικά”.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών η υπουργός παραδέχτηκε ότι το κτιριακό πρόβλημα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι τεράστιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.
Συζητήθηκαν επίσης οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές καθώς και τα τα προβλήματα που δημιουργούνται με τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους. Η υπουργός τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται στοχεύει να λειτουργήσουν τα σχολεία από τις αρχές Σεπτεμβρίου με όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Για το σύστημα διορισμών τόνισε ότι η προϋπηρεσία που έχουν οι εκπαιδευτικοί θα ληφθεί υπόψη ώστε να μην αδικηθεί κανένας.

Επιστολή μαθητών 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου στην Υπουργό Παιδείας


Kυρία Υπουργέ Παιδείας

Ακόμη δεν έχει χτυπήσει το κουδούνι για την πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Με γοργό βήμα κατευθύνομαι προς τη μεριά του «παλαιού κτιρίου» για να κλειδώσω το ποδήλατό μου. Το κλειδώνω . Αλλά φοβάμαι! Μπορεί εγώ να μην έπαθα κάτι από κάποιο κομμάτι που μπορεί να αποκολληθεί από το ετοιμόρροπο κτίριο της Παλαμαϊκής Σχολής, αλλά αν ο επόμενος που θα περάσει από εκεί είναι ο άτυχος? Γιατί θα πρέπει να τρέμουμε στην ιδέα μιας σεισμικής δόνησης, (από τις συχνές της περιοχής μας…) η οποία μπορεί να έχει ως συνέπεια την χειροτέρεψη της υπάρχουσας κατάστασης αυτού του κτιρίου και συνεπώς να θέσει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όλης της σχολικής κοινότητας? Ειλικρινά, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου παλαιού κτίσματος σε ένα χώρο γεμάτο παιδιά. Όλοι γνωρίζουμε πως έχει κριθεί κατεδαφιστέο από όλους τους αρμοδίους, δυστυχώς όμως για εμάς, υπάρχουν ορισμένοι συμπολίτες μας που έκριναν το συγκεκριμένο κτίριο ως δείγμα νεοκλασικής τέχνης. Ψάξαμε για πληροφορίες και αυτό το κτίριο μόνο δείγμα κάποιας περίφημης αρχιτεκτονικής τέχνης δεν είναι, ώστε να αναπαλαιωθεί. Είναι ένα παλαιό κτίριο το οποίο είναι απλά μεγάλο, μονοκόμματο και επιπλέον σε μέγεθος που δεν καλύπτει τις ανάγκες για τον αριθμό των παιδιών του σχολείου μας (300 μαθητές/τριες). Κατά την γνώμη μας μόνο μια σειρά χρονοβόρων προβλημάτων μπορεί να προκαλέσει. Είναι σαφές πως για τους περισσότερους γονείς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών τους αναμνήσεων, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν πως εμείς αλλά και οι υπόλοιποι συμμαθητές μας διδασκόμαστε σε TOΛ. Ωστόσο η κατεδάφιση καθυστερεί γιατί κάποιοι απευθύνθηκαν στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων της Πάτρας και αυτή στην συνέχεια στην Αθήνα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο, ίσως πάλι κρύβονται προσωπικά οφέλη.
Σας παρακαλούμε εκ μέρους των συμμαθητών μας, των γονιών μας και των καθηγητών μας, αν μπορούσατε, με την εξουσία που σας έχει δοθεί να κάνατε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε επιτέλους να προχωρήσει το έργο. Η κατεδάφιση του κτιρίου και η ανέγερση ενός καινούργιου, στηριζόμενο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού σχολείου, θα είναι όφελος των μαθητών αλλά και της κοινωνίας. Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Ι. Π. Μεσολογγίου