Συζήτηση για εκπαιδευτικά θέματα με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 22/7/2016
Η ΔΑΚΕ ΔΕ Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα τις παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Παιδεία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μετά από πρόσκληση του προέδρου της και συναδέλφου Παναγιώτη Μυλωνά.
Στην εκδήλωση – συζήτηση, μίλησαν οι Τάσος Σκαρμούτσος, Δημοτικός Σύμβουλος, αιρετός ΠΥΣΠΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Κατσαρός, Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Δημήτρης Τσάμης, Πρόεδρος ΔΑΚΕ Αθμιας Εκπαίδευσης περιοχής Μεσολογγίου.
Στη συζήτηση, παρουσιάστηκε εμπεριστατωμένα το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Έγινε αναφορά στα γενικά προβλήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών λόγω των μέτρων της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και φορολογικό, αλλά και λόγω των αλλαγών που ανακοινώθηκαν και αφορούν στην εκπαίδευση και θα εφαρμοστούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στα Δημοτικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης, τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, οι αλλαγές στο Γυμνάσιο και οι επερχόμενες αλλαγές στα Λύκεια ερήμην του κλάδου αφού το Υπουργείο επέλεξε, παρά την απόφαση των συνδικαλιστών για συμμετοχή στο διάλογο, να προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς συναίνεση.
Έγινε επίσης αναφορά σε άλλα προβλήματα του χώρου (μεταθέσεις, αναπληρωτές, κλπ) αλλά και η αποτύπωση του νέου σχολικού περιβάλλοντος στην περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τη λειτουργία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δύο υπερσύγχρονων σχολικών νεόδμητων σχολικών συγκροτημάτων.
Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να δείτε στο βίντεο.