ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 15/09


Από την Δώρα Ξυπολιά  μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκπρόσωπο του ΜΕ.Τ.Α
1.       Τα ολιγομελή θα εγκριθούν τουλάχιστον σε ομάδες προσανατολισμού μόνο και εάν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί (καμία συζήτηση για κάλυψη των κενών με προσλήψεις). Δηλαδή αν περισσεύουν ώρες εκπαιδευτικών μονίμων και μπορούν να καλύψουν τις ώρες της ομάδας προσανατολισμού τότε θα επιτραπεί η λειτουργία τους. Θέμα μπήκε και για σχολεία γειτονικά, εκεί κρίνει το υπουργείο ότι μπορούν να μετακινούνται οι μαθητές.
      Δεν πήραν άλλες πιο συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό, όταν οριστικοποιηθούν τα τμήματα, θα το δούμε………. Για ΕΠΑΛ, δεν απάντησαν, πέρα από το ότι ορίζεται και θα το δουν όταν οριστικοποιηθούν τα τμήματα…….

2.       Για μείωση αριθμού στα τμήματα (αλλαγή του 27 μαθητές) ούτε κουβέντα και μάλιστα μας είπε ότι ο νόμος είναι 27 +10%........................

3.       Η σίτιση των εκπαιδευτικών, σε παραμεθόριες περιοχές, θα γίνει στη λέσχη αξιωματικών των περιοχών.

4.       Θα γίνει μετακίνηση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αρχικά εθελοντικά και έπειτα υποχρεωτικά, γιατί «το Υπουργείο της μόρφωσης είναι ενάντια στην αργομισθία…..» ιδιαίτερα Αττική, Θες/κη και Θεσσαλία.

5.       Δεν θα γίνει καμία αύξηση δαπανών για Παιδεία. «Καταφέρανε» να μην υπάρχει μείωση….

6.       Μόνιμοι διορισμοί σε βάθος 3ετίας από 2017……… Μέχρι τα Χριστούγεννα, θα οριστεί το σχέδιο διορισμών: με δύο κέντρα - μεγάλες προυπηρεσίες και νέα παιδιά.

7.       Για επιμόρφωση εκπαιδευτικών: υπάρχει στη λογική τους αλλά δεν υπάρχουν χρήματα καθώς χρησιμοποιούνται για πιστώσεις αναπληρωτών. Για «βασικές ειδικότητες» θα γίνουν, κάποια στιγμή.

8.       Αναγνώριση 7ετίας: συμφωνεί.

9.       Παρατηρούνται θηριώδη πλεονάσματα και τεράστια ελλείμματα. Δεν θα υπάρξει αργομισθία (δις)

10.   Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές θα λήγουν τον Ιούνιο.

11.   20.800 πιστώσεις για όλη την χρονιά

12.   Σύνολο προσλήψεων στη ειδική αγωγή ΔΕ = 2,250 από τις οποίες οι 600 στην παράλληλη. Η α φάση της παράλληλης θα γίνει έως τις 25/09.

13.   Το πρόγραμμα του Γυμνασίου αναδιαμορφώνεται με βάση τα ευρωπαϊκά στανταρ! Τα 4 μαθήματα δεν είναι δική τους σύλληψη, το ΙΕΠ πρότεινε 2, είναι ευρωπαϊκή τακτική. Πολύ περήφανοι έδειξαν για αυτό!

14.   Για όλα τα ζητήματα, τα εκπαιδευτικά και εργασιακά, υπάρχουν νόμοι και αυτούς θα ακολουθήσουν.

15.   Παράταση για εκλογές υπηρεσιακών, θα δοθεί.
Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του κου Μουστάκα και του Μποφιλάτου, στελέχη του υπουργείου πια, ειδικά ο δεύτερος μας έκανε μάθημα για την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, και όταν δυσανασχετήσαμε μας μάλωσε κιόλας. Ο δε Μουστάκας είναι πέρα βρέχει. Ο μεγαλοδύναμος, όποιος κι να είναι και όπου κι αν βρίσκεται, ας βοηθήσει τα ΕΠΑΛ γιατί ο άνθρωπος δεν παλεύεται, αν αφεθούν στην τύχη του τα ολιγομελή, βλέπω να κλαίμε και πολύ. Χρειάζεται κινητοποίηση άμεση και μαζικά από τις ΕΛΜΕ συσπειρώνοντας μαθητές και γονείς από ΕΠΑΛ.

Το γενικό μοτο του υπουργείου είναι «εμείς είμαστε καλύτεροι από τον Μητσοτάκη!».
Για ΟΛΜΕ: η πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ αποφάσισαν να δούμε μόνοι μας τον υπουργό για να εκθέσουμε τα προβλήματά μας, ιδιαίτερα!!!! Χωρίς τους δασκάλους.

Συμπεράσματα: αναμενόμενα τα πράγματα, και μετακινήσεις υποχρεωτικές θα γίνουν και προβλήματα με ολιγομελή θα έχουμε, και λιγότερους εκπαιδευτικούς θα έχουμε, και υπερμεγέθη τμήματα θα έχουμε.

Καλή δύναμη να έχουμε να τους παλέψουμε!