Ανακοίνωση για το πόρισμα Λιάκου



Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας απορρίπτει στο σύνολό του το δήθεν πόρισμα της δήθεν επιτροπής Λιάκου, που δείχνει να ενδιαφέρεται για τη μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης που αναλογεί στην κυβέρνηση και στον κρατικό προϋπολογισμό και καθόλου για το κόστος που βαρύνει την ελληνική οικογένεια.
Σύμφωνα με το δήθεν πόρισμα της διορισμένης επιτροπής, οδηγούμαστε σε ένα ταξικό σχολείο για λίγους, σε ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση στο βωμό της κατάκτησης της εξειδικευμένης γνώσης. Ένα φτηνό σχολείο που θα στέλνει αμόρφωτα τα παιδιά μας στο Λύκειο όπου θα υπάρχουν επιλογές:

  • η μία θα οδηγεί στην απόκτηση απλά ενός χαρτιού βεβαίωσης δήθεν ολοκλήρωσης της τυπικής εκπαίδευσης
  • η άλλη θα οδηγεί σε ένα δύσκολο και ακριβό σχολείο που θα παρέχει πρόσβαση σε ανώτατη γνώση μόνο σε τυχερούς που θα μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για να μπορέσουν να την αποκτήσουν και αφού περάσουν από πολλές και δύσκολες εξετάσεις που θα αυξήσουν την παραπαιδεία και θα οδηγήσουν στην κατά τα άλλα κατάργηση των πανελλαδικών. Στην πραγματικότητα οι εξετάσεις απλά φεύγουν από τη δευτεροβάθμια…

Ένα πρώτο δείγμα του σχολείου όπως το ονειρεύεται η επιτροπή Λιάκου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στο γυμνάσιο: 2 ταχύτητες μαθημάτων, 2 κατηγορίες καθηγητών, άκριτη κατάργηση ωρών και μαθημάτων (project) με μόνο στόχο τη μείωση των δαπανών για τις προσλήψεις και όχι κάποιο παιδαγωγικό κριτήριο.
Η τεχνική εκπαίδευση, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, διαλύεται αφού στην καλύτερη μετατρέπεται σε κατάρτιση για τους πολλούς αλλά και δυσπρόσιτη για τους λίγους που θα φτάσουν στο τέλος του λυκείου.
Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν να είναι απέναντι στις άκρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε για τα σχέδια της επιτροπής Λιάκου τον απλό πολίτη ώστε να τον έχουμε αρωγό στις προσπάθειές μας.
η λογική για ένα σχολείο όπως το ονειρεύονται κάποιοι
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Για την Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος Κώστας Κούστας
Ο Γ. Γραμματέας Κώστας Κατσαρός