Νέο «ψαλίδι» στους ήδη τσακισμένους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων








Ένα νέο «μποναμά» ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη νέα χρονιά. Μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει συνυπογράψει εν’ όψη και της 2η αξιολόγησης,  ετοιμάζει νέο μαχαίρι και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση επιβάλλει, με εγκύκλιο που είναι στα σκαριά, από την 1 Ιανουαρίου 2017 νέα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από 2€ έως 83€ (ανάλογα τη θέση και τα χρόνια υπηρεσίας), καθώς αλλάζει ο τρόπος ο υπολογισμός  των ασφαλιστικών εισφορών για τη κύρια σύνταξη. Η εισφορά αυτή θα ανέρχεται στο 6,67% στο σύνολο των αποδοχών των υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο.

Έτσι επιβάλλεται άλλο ένα χαράτσι μαζί με την φοροκαταιγίδα των έμμεσων και άμεσων φόρων, τα ματωμένα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, την παραπέρα μισθολογική καθήλωση, την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, τη καθιέρωση της εργασιακής ζούγκλας.
Οι κοκορομαχίες της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να κρύψουν το αντιλαϊκό πλαίσιο που κινούνται τα δυο συνεταιράκια που ψήφισαν το 3ου μνημόνιο και οι οποίοι δίνουν διαπιστευτήρια για την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η 2η αξιολόγηση, να εφαρμοστούν δηλαδή γρήγορα τα νέα σκληρά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από όποιον επίδοξο διαχειριστή της εξουσίας. Καμία ανοχή να δείξουμε ανοχή στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να δυναμώσουμε την οργάνωση στα σωματεία και τις εστίες αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να δώσουμε αγωνιστική συνέχει και κλιμάκωση. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η διέξοδος για τους εργαζόμενους.
  ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αθήνα, 20/12/2016