Γαβρόγλου, Φίλης, Λιάκος, Διαμαντοπούλου, Φορτσάκης, Ρεπούση: Ένας αντιεκπαιδευτικός, νεοφιλελεύθερος συνασπισμός!

 Για να μη μείνει σε κανέναν  καμιά αμφιβολία πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την εκπαίδευση σε ακραία νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση με τέτοια ταξικά μέτρα και επιλογές, που δεν πέρασαν ακόμα και στα χρόνια των μνημονίων, ένα γεγονός το κάνει αυτό ακόμη πιο ξεκάθαρο όσο και προκλητικό: Είναι η σύναξη για την παρουσίαση του βιβλίου « από Παιδείας άρξασθαι », με θέμα τα πορίσματα του «εθνικού διαλόγου για την παιδεία», από τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Λιάκο, λίγες ώρες  ή λίγες μέρες πριν την ομοβροντία των μέτρων που έρχονται στη δημόσια εκπαίδευση, παραγγελία από τον ΣΕΒ, τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μέτρα που περιγράφτηκαν τάχα ως πορίσματα του προσχηματικού διαλόγου, αποδομούν και μεταλλάσουν τη δημόσια εκπαίδευση συναντώντας τη συναίνεση όλου του εγχώριου μνημονιακού μπλοκ.
Στο τόπο του εγκλήματος, που δεν πρόλαβαν επί θητείας τους  να ολοκληρώσουν, αλλά και στο ίδιο τραπέζι παρουσίασης της αναδιάρθρωσης με τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ  Γαβρόγλου και Φίλη,  την Τρίτη 7/3 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι 6:30 μ.μ,  θα παρακαθήσουν η π. υπουργός των χιλιάδων κατηργημένων σχολείων-και όχι μόνο, Άννα Διαμαντοπούλου, ο π. τομεάρχης  Παιδείας της ΝΔ και θιασώτης των πάσης φύσεως απολύσεων στην εκπαίδευση, Νίκος Φορτσάκης και η  Μαρία Ρεπούση, π. βουλευτής και υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜΑΡ την εποχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά και των μέτρων Αρβανιτόπουλου. Αυτή η σύναξη-πρόκληση του νεοφιλελεύθερου εσμού, στον οποίο επιχειρεί να στηριχτεί η νεομνημονιακή κυβέρνηση, συμβολίζει το πρόσημο και τον ακραίο αντιδραστικό χαρακτήρα της αναδιάρθρωσης που συντελείται και σηματοδοτεί την ανάγκη αγωνιστικής αντεπίθεσης από την πλευρά του εκπαιδευτικού κινήματος, πριν σαρωθεί κάθε μορφωτικό και εργασιακό δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση.
 Η μαχόμενη εκπαίδευση έχει κρίση, μνήμες και πολλούς αγώνες δώσει για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου.  Γκρέμισε Υπουργούς και μπλόκαρε αναδιαρθρώσεις. Δε θα αφήσει τους σύγχρονους διαχειριστές του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου, να νεκρανασταίνουν τα νεοφιλελεύθερα ζόμπι του παρελθόντος, δικαιώνοντας το καταστροφικό τους έργο, για να πάρουν δύναμη να επιταχύνουν τη λεηλασία του δημόσιου σχολείου και το διωγμό στην εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε! με τα σωματεία μας, τους  ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ,  συγκροτώντας το αναγκαίο μέτωπο των αγώνων, για να ανατρέψουμε το μαύρο μέτωπο που υλοποιεί σήμερα τις αντιδραστικές τομές και την  αντιεκπαιδευτική πολιτική στη δημόσια εκπαίδευση.