Μεταθέσεις- αποσπάσεις 2017



 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 Πολύ μακριά από τις ανάγκες της εκπαίδευσης, πολύ μακριά από τα σπίτια τους για ακόμα μια φορά χιλιάδες εκπαιδευτικοί!!

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε μια περίοδο που έχουν χάσει ήδη 6 μισθούς,  αναγκάζονται να ζουν πολλά χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά τους, να συντηρούν δύο σπίτια, να αφήνουν πίσω ή να «σέρνουν» μαζί τους κάθε χρόνο μικρά παιδιά, να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς τη στήριξη των οικογενειών τους.
Τη στιγμή που τα βεβαιωμένα οργανικά και λειτουργικά κενά είναι χιλιάδες, οι μεταθέσεις γίνονται πλέον για τα μάτια του κόσμου, ενώ οι αποσπάσεις κάθε χρόνο και λιγοστεύουν με τα κενά να εξαφανίζονται κατ' εντολή του Υπουργείου.

Τα χαμηλά αυτά ποσοστά έχουν να κάνουν με το σύνολο όλων των αντιεκπαιδευτικών – αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τα δυο τελευταία χρόνια και που είχαν τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ.
Αφού «εξοικονόμησε» χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τις αντιδραστικές αλλαγές στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, αφού χιλιάδες προνήπια είναι εκτός προσχολικής αγωγής και  χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια Ειδική Αγωγή, αφού καταργεί, κλείνει ή υποβαθμίζει δομές στην εκπαίδευση, αφού απέλυσε 4000 αναπληρωτές, τώρα τσακίζει και πάλι τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών αφού τους στερεί ακόμα και τη μετάθεση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου πετσόκοψαν ακόμα και τα συντηρητικά  νούμερα που έστελναν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφέρειες. Τα λειτουργικά κενά δασκάλων μειώθηκαν στα 2.000, όταν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων ήταν 4.400(!!)
Στην δευτεροβάθμια ανακοινώθηκαν 20% λιγότερες αποσπάσεις από τις περσινές, ελάχιστες σε σχέση με τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων και τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω των ορίων ηλικίας που έχουν φτάσει στα 67 χρόνια, ενώ άλλοι δεν τολμάν ούτε καν να σκεφτούν να κάνουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, μιας και προγραμματίζονται νέες άγριες περικοπές στις συντάξεις με το κλείσιμο και της 2ης αξιολόγησης.
Αυτή την πραγματικότητα απαιτεί η «ανάπτυξή» τους, η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Ματωμένα πλεονάσματα, εξοικονόμηση και πλαφόν στις κρατικές δαπανών μέχρι το 2060.
Η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση μ΄ αυτή την πολιτική.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:
             Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία
             Να προχωρήσει άμεσα στη κάλυψη όλων των πραγματικών λειτουργικών κενών των σχολείων,  ικανοποιώντας τις αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών.
             Να προχωρήσει άμεσα στο μαζικό διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, όπως οφείλει, και να σταματήσει την ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ιούλης 2017