ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ





Στις 7/10/2017 πραγματοποιήθηκε Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ενημέρωσε για:
Α ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ: Έλλειψη από υπουργείο θέλησης για καλύτερη διαχείριση προσωπικού. Μηδενικές μεταθέσεις, μειωμένες αποσπάσεις. Η ΟΛΜΕ ζήτησε αποσπάσεις και μεταθέσεις με βάση τα πραγματικά κενά.
Β. ΤΕΕ & ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ: Με τρεις παραστάσεις στο υπουργείο προσπάθησε να αναδείξει το πρόβλημα . Επεκράτησε περιοριστική πολιτική και σε αρκετές περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν τμήματα.
Γ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Η ΟΛΜΕ ζήτησε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί με πριμοδότηση της προϋπηρεσίας. Ακόμη και τώρα υπάρχουν πάνω από 2000 κενά. Τεράστιο το πρόβλημα κενών σε νησιωτική Ελλάδα (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες). Ιδιαίτερα οξυμένο το θέμα διαμονής συναδέλφων σε τουριστικές περιοχές (Σαντορίνη, Μύκονο κ.λ.π).

Δ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Επιχειρείται στους αποσπασμένους συναδέλφους σε δομές διοίκησης να απαιτήσουμε από διευθυντές εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε αξιολόγηση. Ήδη κάποιοι έχουν αρνηθεί.
Ε. ΛΥΚΕΙΟ: Κινείται σε απολύτως αρνητική κατεύθυνση. Δεν παίζει το μορφωτικό του ρόλο, εντατικοποίηση μέσα από πολλές εξετάσεις, προστάδιο των πανεπιστημίων, η αξιολόγηση των δημιουργικών εργασιών είναι τεράστιο θέμα γιατί ξέρουμε ποιοι θα τις εκπονούν.
ΣΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: Επειδή είναι δυσλειτουργικό το πλαίσιο κήρυξης απεργίας ζητάμε εκ των προτέρων την έγκριση 24ωρης.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΥΣΔΕ
Έγινε ενημέρωση και από τους δυο αιρετούς του ΚΥΣΔΕ που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη τουλάχιστον 2000 κενών ακόμη, τις φάσεις των αποσπάσεων( αναμένεται 3η φάση) και εξέφρασαν  παράπονα για την δυσκολία να πληροφορηθούν τα κενά.

Το σύνολο των ΕΛΜΕ είχαν αποφάσεις  Δ.Σ ή συγκεντρώσεων 30 με 50 άτομα.
Αρκετές ΕΛΜΕ έφεραν πρόταση για 48ωρη μέσα στον Οκτώβρη.
Αρκετές ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για 24ωρη .
Πολλές διαμαρτυρίες για κενά από Δωδεκάνησα (σχολεία με το 1/3 του εκπαιδευτικού δυναμικού), Κυκλάδες κ.α.
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις – διαθέσεις (Φθιώτιδα), μη έγκριση ολιγομελών ΕΠΑΛ (Λάρισα), για παρεμπόδιση  παρουσίας κατά την επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ σε σχολείο (Εύβοια).
 Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, υπερψήφισε την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτός από την  κήρυξη  24ωρης απεργιακής κινητοποίησης εάν υπάρξει αιφνιδιασμός από τη μεριά του υπουργείου με νομοθετικές πρωτοβουλίες (πχ Λύκειο – αξιολόγηση).
- Συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας και σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 13 Οκτωβρίου και κήρυξη διευκολυντικής τρίωρης στάσης εργασίας .
- Διοργάνωση μεσημεριανών συλλαλητηρίων το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσ/κη και μεγάλες πόλεις με στάση εργασίας για το σύνολο των αιτημάτων μας και για το Λύκειο που διεκδικούμε.
- Οργάνωση 3-4 περιφερειακών συσκέψεων (πχ Αν. Μακεδονία – Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά) με θέμα το Λύκειο .
Μαργαρίτης Θ.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 9/10/2017