Η τροπολογία με το νέο αντεργατικό έγκλημα


Βάζοντας νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια εργατικά συνδικάτα, η αντιδραστική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον συνδικαλιστικό νόμο ορίζει ότι «ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».
Σπεύδοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων του κεφαλαίου για «αυστηροποίηση» του πλαισίου κήρυξης των απεργιών, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να προκηρύξει απεργία. Ετσι, ενώ με το ισχύον καθεστώς απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 1/2 (50%).
Καθόλου τυχαία, η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.
Ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι δεν γίνεται διάκριση με τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία, η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών, από πολλές επιχειρήσεις κ.ο.κ.
Κι όλα αυτά νομοθετούνται από μια κυβέρνηση που έχει ψηφιστεί από περίπου 20% του εκλογικού σώματος...

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες, καταχρηστικές, ή και τα δύο...
ΠΑΜΕ: Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!
Σε άμεση αγωνιστική απάντηση με κινητοποίηση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή του:
«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, σαν το λαγό, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, την ωμή παρέμβαση με νόμο στα συνδικάτα.
Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!
Ολοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος!
Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό "παρών"!
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.
Κανείς να μη μείνει σπίτι! Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο!
Κάτω τα χέρια από την απεργία!».
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα καλεί με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ.
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Συγκεντρώσεις ενάντια στο κυβερνητικό έγκλημα διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και σε άλλες πόλεις.

Κλιμάκωση με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη
Παράλληλα, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε κλιμάκωση της πάλης, με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.