ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Α.Ρ.ΕΝ)

Κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ανάμεσα στα μέτρα που ψηφίστηκαν στις 15/1/2018 με το  πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης, περιλαμβάνονται και διατάξεις που καθιερώνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών από τις 21 Φλεβάρη ενώ από την 1η του Μάη θα εφαρμόζονται και για τα χρέη άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο (εφορίες και ταμεία).

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν για τη σωτηρία των τραπεζών (για άλλη μια φορά, μετά τα 233 δις ευρώ των ανακεφαλαιοποιήσεών τους από το 2008 μέχρι σήμερα) και ταυτόχρονα την είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών από το κράτος.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, αφού υπέστησαν μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις τους , και τραγική επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμού του σπιτιού και της μικρής τους περιουσίας λόγω χρεών. Όμως τα συμφέροντα και τα κέρδη των τραπεζών και η πληρωμή των δόσεων του δημόσιου χρέους, δεν μπορεί να τίθενται πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους!

Η ΑΡΕΝ καλεί όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Κοραή και στην πορεία προς το υπουργείο οικονομικών και τη Βουλή,  την Τετάρτη 21 του Φλεβάρη, στις 6.00 μ.μ.

Απαιτούμε:

ü     Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία

ü     Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

ü  Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων


Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Κ Α Ν Ε Ν Α   Λ Α Ϊ Κ Ο   Σ Π Ι Τ Ι   Σ Τ Α   Χ Ε Ρ Ι Α  

Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ – Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ω Ν!