ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Α.Ρ.ΕΝ.)

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!
                                       ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ συνεχίζουν να επιτίθενται στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Στόχος των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων είναι η μείωση των κρατικών δαπανών και η δημιουργία ενός σχολείου με λιγότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοί μας είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι,  ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό και με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.


Οι κυβερνήσεις, τα τελευταία χρόνια,αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τους μισθούς μας, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν-συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, έκοψαν μαθήματα, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ, σταμάτησαν την Π.Δ.Σ., άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και συνεχίζουν…

Η επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου λειαίνει το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών. Ταυτόχρονα συνδυάζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση των εκπαιδευτικών, με στόχο το άνοιγμα του δρόμου για απολύσεις  και τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πειθάρχησης.
Οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων με δημοσιονομικά κριτήρια σε πλήρη αντίθεση με τις  μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, ανοίγουν πάλι το δρόμο για επιπλέον απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων και τροποποίηση της οργανικότητας των σχολείων.
Οι εξαγγελίες για το «Νέο Λύκειο» οδηγούν με ακρίβεια σε νέα συρρίκνωση εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού και επιπλέον ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά:

·         Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.30

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής .  

·         Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 13.00

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         Κατάργηση του ν.3848/2010

·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
·         Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.
·         Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για τους αναπληρωτές, όπως αυτά καταγράφτηκαν σε υπομνήματα της ΟΛΜΕ προς το υπουργείο (10/2/2016, 8/7/2016, κ.ά.)
·         Αυξήσεις στους μισθούς, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια !
  • Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!